Maria C.

- Kleuterjuf

"Ik gebruik de Bongobos app in de klas en de kleutertjes zijn er zot op. Vooral Pluim het eekhoorntje en Vosje hebben succes. Een echte aanrader!"

Ingrid Lieten

- Minister

"Proficiat aan de mensen van GRIN, Bongobos is een prachtig 4-seizoensspel geworden. We mogen trots zijn op jullie creatief talent."

Maria C.

- Kleuterjuf

"Ik gebruik de Bongobos app in de klas en de kleutertjes zijn er zot op. Vooral Pluim het eekhoorntje en Vosje hebben succes. Een echte aanrader!"

Over Bongobos

Bongobos is een reeks van 4 apps voor kleuters van 2-5 jaar. GriN realiseerde het educatieve vierluik met inhoudelijke ondersteuning van Uitgeverij Van In. Het resultaat? Een mooie mix van verhaal en spel, leuke diertjes en de seizoenen. Voor eindeloze tabletpret, thuis of in de klas. Bongobos Zomer is de laatste seizoenen app in de appstore.

Lees verder

App features

Kwalitatieve apps ontwikkelen voor kleuters, da’s geen kinderspel. Alle inhoudelijke, vormelijke en technische keuzes werden grondig gewikt en gewogen. Zo werd Bongobos een mooi, leerrijk en gebruiksvriendelijk universum.

Lees verder

Nieuws uit het Bos

Ons educatief avontuur begint!

We zijn zo fier dat we eindelijk het resultaat van onze passie met jullie mogen delen. Eindelijk kunnen we nu het vierde en laatste deel van ons vierluik laten zien. We kijken uit naar jullie reacties!


Scroll naar beneden voor meer info!

Bongobos: een verhaal met spelletjes

De Bongobosbewoners laten kinderen op een leuke en leerrijke manier kennismaken met de seizoenen. Van vallende blaadjes over winterslapen tot jonge vogels die voor het eerst hun vleugels uitslaan. Verhaal en spel lopen hierbij naadloos in elkaar over.


Illustrator FRIEDA VAN RAEVELS tekende de decors en personages, actrice en schrijfster IANKA FLEERACKERS vertelt het verhaal en Educatieve uitgeverij VAN IN (SANOMA) waakte over de kwaliteit en kleutervriendelijkheid.

Bongobos in het Kleuterspeluniversum

Bongobos behoort tot GriNs Kleuterspel-universum. Het doel: kinderen op een leuke en verantwoorde manier digitaal doen spelen én leren. Thuis en in de klas. De opkomst van tablets inspireerde GriN tot het ontwikkelen van een eerste app voor kleuters in 2011. Een boeiend leertraject dat smeekte om een vervolg: Bongobos.

Waarom apps voor kleuters?

Toen Johnny Depp vader werd, koos hij resoluut voor kindvriendelijke films. Hij wou dat zijn kroost trots zou zijn op papa’s prestaties. Ook het eerste GriN-kind zorgde voor een nieuwe creatieve wind op de werkvloer. Kwalitatieve kleutergames bleken een gat in de app-markt. Tijd voor verandering. Voor Lola. En voor al haar leeftijdsgenootjes wereldwijd.

Kleuterapps maken? Geen kinderspel!

Met Bongobos willen we voldoen aan de wensen en noden van kinderen, ouders én leerkrachten. Met volgende features bouwden we niet alleen een leuke, maar ook een gebruiksvriendelijk en educatief verantwoorde app:MULTITOUCH TECHNOLOGIE

Zo kan je kleuter met meer dan één vinger tegelijk het spel bedienen. Ouders, leerkrachten of kleutervriendjes kunnen dankzij deze techniek ook gezellig meespelen.

HERKENBARE FIGUURTJES

Het Bongobos wordt bewoond door sympathieke dierenvriendjes. Vosje, Pluim, Konijn, Hert en co gidsen de kleuters doorheen het bos en de veranderingen die elk seizoen met zich meebrengt.

NAVIGATIE MET SYMBOLEN

Een intuïtieve, universele navigatie zorgt ervoor dat kinderen de app makkelijk zelf kunnen bedienen. Hulp van mama, papa, juf of meester is nauwelijks nodig.

VOLWAARDIG VERHAAL

Een geanimeerd verhaal en kleurrijke personages gidsen de kleuters doorheen de seizoenen. Elk spelletje sluit aan bij een scène, maar je kan ook spelen zonder het verhaal te volgen.

ONTWIKKELING ALS BASIS

Bongobos werd ontwikkeld met de doelstellingen van het kleuteronderwijs voor ogen. Kleur- en vormherkenning, motoriek, geheugen, tellen en creativiteit zijn de basis van de game mechanics.

MUZIEK OP KLEUTERMAAT

Naast spel en verhaal voorziet Bongobos in de muzikale wensen van het jonge publiek. Een aanstekelijk meezinger op kleutermaat verrijkt de audiovisuele ervaring.

INTEGRATIE VAN USER CONTENT

De tijdens de spelletjes getoonde creativiteit wordt instant beloond: creaties van de jonge gebruikers worden meteen in het verhaal geïntegreerd. Een leuke verrassing voor de kleuters.

VERSCHILLENDE LEVELS

Een ruime hoeveelheid aan spelniveaus garandeert maximaal speelplezier en uitdagingen voor elke kleuter. Na het voltooien van een spelniveau drijven we de moeilijkheidsgraad telkens een beetje op.

Contacteer ons


Heb je vragen in verband met het gebruik van de Bongobos-app, thuis of in de klas?
Heb je meer informatie nodig voor een interview of reportage?
Of ben je gewoon fan en deel je graag je ervaringen met de makers? Laat van je horen!

een productie, met steun van